PVC a Vinylové podlahy

Je synteticky vyrobená podlahovina v tloušťkách od 1,4 do 3,7 mm.

Dodává se v rolích, čtvercích nebo lamelách. Povrch je často protiskluzový s reliéfem, který věrně napodobuje parkety, prkna, korek, dlažbu, kámen a jiné materiály. Kvalitu a mechanickou odolnost určuje hlavně síla nášlapné vrstvy. Celková síla podlahoviny je důležitá hlavně při pokládce na volno. Doporučujeme však PVC celoplošně nalepit na vystěrkovaný a vybroušený podklad, tím získá podlaha zcela jiné vlastnosti - lepší odolnost proti mechanickému poškození, možnost oprav a nedochází k vlnění podlahoviny vlivem teplotních změn. Tento druh podlahoviny je vhodný téměř do všech bytových i komerčních prostor.

Je-li nutné jednotlivé pásy spojit provádíme to tzv. studeným spojem.

Samozřejmostí je volba správného typu a dekoru obvodových, popř. přechodových lišt.

Kvalitní PVC krytiny vč. pokládky dodáváme od 185,- Kč/m2 bez DPH.

Pro PVC hovoří tyto jeho výhody:

  • mechanická odolnost
  • pružnost, příjemné na došlap
  • odolnost proti vodě
  • snadná údržba
  • cenově dostupné

 

PVCPVCPVC

Základní rozdělení:

  • Bytové PVC (vícevrstvé převážně heterogenní)

Nejčastěji používané v bytech a rodinných domech, vyráběné v rolích o šířích 2, 3, 4 popř. 5 m. Je pružné a relativně měkké. Celoplošně se lepí k podkladu, je však možné ho položit i na volno nebo na podložku (např. Tyros).

  • Heterogenní zátěžové PVC

Využívané převážně v komerčních objektech a v lehkém průmyslu. PVC je tenčí a tvrdší, jeho povrch je zpravidla ošetřen vrstvou PUR, která usnadňuje údržbu. Dodává se v rolích různých šíří. Vzhledem k předpokládané zátěži je vhodné jej celoplošně nalepit k podkladu.

  • Vinylová designová podlaha

Tento typ krytiny je určen jak pro bytové použití kde vynikne jeho estetický dojem, tak v komerčním prostředí, tam je oceňována především mechanická odolnost a snadná údržba. Materiál je dodáván v lamelách nebo čtvercích a při realizaci je nutné celoplošné nalepení. Tato podlahovina umožňuje kombinaci barev, vytváření různých vzorů a vkládání obrazců, zkrátka široké pole působnosti v oblasti designu. Příklady vyráběných materiálů: Fatra Thermofix, Armstrong Scala, popř. Expona Domestic.

  • Homogenní zátěžové PVC

Tato krytina je v celé své tloušťce stejného složení i provedení. Nášlapná vrstva je shodná s tloušťkou podlahoviny, splňuje tak požadavky pro použití v objektech s těžkým namáháním podlahy. Vyrábí se nejčastěji ve čtvercích, které lze barevně kombinovat.

  • Antistatické a elektrostatické PVC

Speciální krytina používaná do prostor s požadavkem na antistatické nebo elektrostatické provedení podlahy, např. počítačové sály, laboratoře, oblast zdravotnictví nebo telekomunikace.

Rozsah vnitřního elektrického odporu: Antistatické Pvc 5.104 - 1.108

Elektrostatické Pvc 5.104 - 1.106

  • Protiskluzové PVC

Bezpečnostní podlahovina s karborundovým vsypem určená do prostor vyžadujících bezpečný pohyb osob, např. výtahy, schodiště, prostory s mokrým provozem, dopravní prostředky.